Toont alle 8 resultaten
-
Cadeaubon
€12,50Wil je iemand een origineel cadeau geven?
Geef een “Jij hoeft vanavond niet te koken!” cadeaubon van etenbijmaris.
De fysieke cadeaubon wordt binnen 3 dagen bezorgd. Afrekenen bij bezorging ook mogelijk.
-
Indiase Murgh Makhani
€12,50Murgh Makhani, ofwel Butter Chicken, is een heerlijke romige milde curry met boterzachte stukjes kippendij. Eerst marineer ik de kippendij een nacht in yoghurt met kruiden. De gemarineerde kip gril ik in boter en laat deze verder garen in de homemade curry met veel verse tomaten. Het toevoegen van cashewnoten aan de curry maakt deze curry heerlijk romig! Ik serveer de Butter Chicken op een bedje van basmati rijst en verse bladpeterselie.
Leuk weetje: De curry dankt zijn naam aan de toevoeging van boter, Makhan, en is hierdoor anders van smaak dan Tikka Masala. Ook wordt de kip in dit gerecht anders bereid. Deze werd vroeger eerst in een Tandoor, kleioven, gegrild en dan pas in de curry gegaard.
Ingrediënten: kippendij (duurzaam), zout, peper, gemalen komijn, kurkuma, Garam masala, Kashmiri chilipoeder, vers citroensap, knoflook, yoghurt, boter, room, verse koriander, verse tomaten, rode ui, gember, kruidnagel, Kardemom, korianderpoeder, rijst, cashewnoten, suiker, wittewijnazijn.
Allergenen: melk, lactose, noten, gluten
Oven: 25-30 minuten op 180 graden afgedekt met aluminiumfolie
Magnetron: 2-3 minuten met magnetrondeksel 750W(voorkeur van Maris) Tip: sprenkel een beetje water over de rijst alvorens te verwarmen om de rijst fluffy te houden.
∗ in vriezer is de curry nog 2 maanden houdbaar
-
Authentieke Texaanse Chili
€12,50Deze authentieke Texaanse Chili met rundvlees is een waar eerbetoon aan de traditionele Texaanse keuken. Duurzaam rundvlees wordt low and slow gegaard in een saus met verse tomaten en op smaak gebracht met heerlijke kruiden. De saus waarin deze Texaanse vleesstoof langzaam wordt gegaard is robuust en een ware smaakexplosie! Deze vleesstoof wordt traditioneel bereid en geef ik extra diepgang door het toevoegen van verse koffie, donkere chocolade en Molasse voor n klein zoetje aan de saus. Ik garandeer je.. optimaal genieten van een heerlijke vleesstoof! De authentieke Chili is normaal gesproken pittig… maar ik serveer een milde versie om de Chili voor iedereen toegankelijk te maken. Ik serveer de Chili op een bedje van rijst, verse limoen en bosui. Als topping, Pico de Gallo, een verse frisse salsa van tomaat en ui, crunch van taco chips, crème fraîche, en geraspte kaas.
Deze Texaanse vleesstoof wordt geserveerd met rijst. Indien u deze chili graag op wraps eet kunt u dat aangeven bij de bestelling en voeg ik ook wraps toe aan de bestelling.
Ingrediënten: rundvlees(duurzaam), ui, knoflook, peper, zout, oregano, kaneelstokje, varkensvlees (duurzaam), paprikapoeder, verse koffie, geroosterde komijnzaden, vers limoensap, rode wijn, tomaat, Molasse, chipotle pepers, sojaolie, azijn, maismeel, bosui, rijst, donkere chocolade, cayennepeper, limoen, crème fraiche, taco chips, geraspte kaas, wraps.
Allergenen: sulfiet, soja, gluten (in wraps) melk, lactose (in de topping kaas en crème fraîche).
Oven: 25-30 minuten op 180 graden goed afgedekt met aluminiumfolie. De wrap kan je er de laatste 2 minuten even bijleggen.
Magnetron: 2-3 minuten met magnetrondeksel 750W (voorkeur van Maris) De wrap 30 seconden verwarmen.
Tip: Sprinkel met je vingertoppen beetje water over de rijst alvorens te verwarmen zodat deze fluffy blijft.
∗ Chili en rijst nog 2 maanden houdbaar in vriezer. Toppings nog 3-4 dagen in koeling houdbaar.
-
Geroosterde bloemkoolroosjes op Indiase wijze
€0,00Dit is een heerlijke manier om bloemkool te eten! Gezonde lauwwarme sidedish van geroosterde bloemkool met geurige Indiase kruiden en geroosterde blanke amandelen.
Ingrediënten: bloemkool, vers citroensap, geroosterde amandelen, korianderzaad, komijnzaad, roomboter, olijfolie, peper, zout.
Magnetron: 1-2 minuten opwarmen met magnetrondeksel
Oven:3 -5 minuten afgedekt met aluminiumfolie op 180 graden(voorkeur van Maris). De sidedish eerst overdoen in een ovenbestendig bakje!
Allergenen: melk, lactose, noten.
*in vriezer 2 maanden houdbaar
-
Lauwwarme salade van witlof en oesterzwammen
€0,00Heerlijke en gezonde sidedish bij de Polpette met mortadella. Roergebakken oesterzwammen en witlof met verse tijm, honing en walnoten crunch. Op en top genieten van verse groenten aan je tafel!
Ingrediënten: witlof, walnoten, oesterzwammen, roomboter, verse tijm, crème fraiche, zout, peper, honing.
Allergenen: melk, lactose, noten.
Oven: 8-10 minuten op 180 graden afgedekt met aluminiumfolie. De inhoud eerst in een ovenbestendig schaaltje doen.
Magnetron : 1-2 minuten met magnetrondeksel op 750W(voorkeur van Maris)
* in vriezer nog 2 maanden houdbaar
-
Maissalade
€0,00Verslavend lekkere salade! In Mexico is deze salade alom bekend. De zoete mais in combinatie met de dressing en feta is subliem! Heerlijke gezonde sidedish die heel goed bij de authentieke Chili past. Wat mij betreft kan de salade zo gegeten worden op kamertemperatuur, maar als je voor iets extra’s gaat… warm ‘m dan héél kort op.. niet te lang.. zodat de feta tegen smelten aanzit en het zoete van de mais zich daar mooi mee mengt.
Indien u geen rode peper wilt graag aangeven bij de bestelling.
Ingrediënten: mais, bosui, mayonaise, olijfolie, smoked paprikapoeder, vers limoensap, knoflook, verse bladpeterselie, peper, zout, feta, rode peper.
Allergenen: ei (mayonaise), mosterd, melk, lactose (feta).
Koelkast: In koeling 2 tot 3 dagen houdbaar
*in vriezer 2 maanden houdbaar
-
Mexicaanse salsa
€0,00Pico de Gallo is een frisse gezonde salsa van verse fijn gesneden tomaten, uien en verse bladpeterselie. Heerlijk als topping voor bij de Texaanse stoof.
Ingrediënten: tomaat, ui, citroen, verse bladpeterselie, peper, zout.
Allergenen:
Koelkast: In koeling 2 -3 dagen houdbaar
-
Polpette met Mortadella
€12,50Deze maaltijd heeft ook een vegetarische optie! Graag aangeven bij de bestelling.
Deze verrukkelijke Italiaanse gehaktballetjes, Polpette, van kalfsgehakt met Mortadella vind je zeker op het menu in een Trattoria! Je kan ze op verschillende manieren bereiden en serveren. Ik heb gekozen voor de klassieke wijze en serveer de polpette in een heerlijke jus met witte wijn en romige aardappelpuree.
Ingrediënten: bloem, zout, peper, nootmuskaat, olijfolie, mortadella, vers broodkruim, melk, ei, Parmezaanse kaas, verse bladpeterselie, sjalot, witte wijn, kalfsfond, boter, bouillon, kalfsgehakt, aardappel.
Allergenen: gluten, ei, melk, lactose, lupine, sulfiet, selderij (in de groentefond)
Oven: 25-30 minuten op 180 graden met aluminiumfolie
Magnetron: 2-3 minuten met magnetrondeksel 750W (voorkeur van Maris)
∗ in vriezer nog 2 maanden houdbaar.