Vaderdag komt eraan en dat betekent bij ons dat manlief zijn lievelingsontbijt krijgt. Iedereen in onze familie heeft zo zijn voorkeuren. Grappig is wel dat de blueberry pancakes overduidelijk favoriet zijn bij de mannen. Dus als je je vader, man, geliefde wilt verrassen met een heerlijk ontbijt en punten wilt scoren..maak dan deze pannenkoeken. Deze pannenkoeken zijn heerlijk, vol gezonde blauwe bessen en heel fluffy! En echt niet moeilijk om te maken als je het recept volgt.
Ik serveer de pannenkoeken met lekkere Hollandse schenkstroop en poedersuiker, maar je kan ook kiezen voor maple syrup, honing of agavesiroop. Oh ja…het is leuk om het bord pannenkoeken op te leuken met wat poedersuiker, extra blauwe bessen of ander fruit. Mijn bordje is ietsje minder mooi geworden omdat ik de overige blauwe bessen al had opgepeuzeld. Ze zijn ook zó lekker!
Lets cook!
Ingrediënten voor 4 personen
250 gram blauwe bessen
2 grote eieren
3,5 deciliter karnemelk
175 gram bloem
3 theelepels bakpoeder
1 theelepel baking soda
een halve theelepel zout
4 eetlepels zonnebloemolie ( of maisolie, of arachideolie )
Methode:
1. Splits de eieren in dooiers en eiwitten. Doe de eiwitten in een hoge schone kom (liefst staal) want die moet die moet je zo dadelijk mixen!
2. Klop de dooiers met karnemelk los in een grote kom.
3. Doe de bloem er beetje voor beetje bij en roer goed door met een garde of vork zodat je geen klonten krijgt.
4. Voeg nu bakpoeder, baking soda en zout toe.
5. Voeg 2 eetlepels olie toe en roer goed door.
6. Spatel nu voorzichtig de blauwe bessen door het beslag heen.
7. Klop de eiwitten stijf met een mixer in een stalen kom. Je moet de kom op z’n kop kunnen houden dan zijn de eiwitten goed!
8. Spatel nu voorzichtig de eiwitten door het beslag. Het moet luchtig blijven. Dan krijg je echt fluffy American pancakes.
9. Verhit nu wat olie in een niet al te grote koekenpan.
10. Doe wat beslag in de koekenpan met een soeplepel en bak de pannenkoek op hoog tot middelmatig vuur totdat er kleine putjes in het beslag komen. Zet dan het vuur ietsje lager en draai de pannenkoek om met een spatel.
11. Bak de pannenkoek ook aan de andere kant goudbruin en leg op een bord.
12. Je kan terwijl je bakt de pannenkoeken warm houden in een oven van 150 graden of onder aluminiumfolie als je geen oven hebt.
13. Serveer de pannenkoeken met stroop, poedersuiker en extra blauwe bessen.
Enjoy!